Programma Jazz at the Lake Leiden

Jazz at the Lake Leiden

Artiesten 2014

Het programma van Jazz at the Lake Leiden 2014 is samengesteld door Martijn Roos, producer en host van Club Dauphine en bestaat uit (inter)nationale artiesten, die verschillende muzikale genres als jazz, soul, blues en funk bestrijken.

 

Oliver Alexander @ Jazz at the Lake

Oliver Alexander

Jazz at the Lake is een podium waar elk jaar bijzonder talent verschijnt. Dit jaar kan Oliver Alexander zomaar een van de grote verrassingen van Jazz at the Lake worden. Een ambiteuze singer-songwriter met een dijk van een geluid, die in zijn stem en stijl een vleugje door laat klinken van grootheden als Michael Bubblé en Jamie Cullum. Oliver Alexander rondde in 2013 de opleiding Songwriting aan de Berklee College of Music in Boston af, wist een column op muzieksite 3voor12 te krijgen en bracht een band vol ambitieuze muzikanten bij elkaar. Daarmee nam hij ‘The Demo Recordings’ op, dat uit drie liedjes bestond. Momenteel werkt hij aan een EP met zes nummers. Zangers als John Mayer, Billy Joel en Robbie Williams zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Alexander en dat zal hij op Jazz at the lake zeker laten horen. Het wordt een mix van intieme luisterliedjes en knallende singer-songwriter pop.

The Ploctones @ Jazz at the Lake

THE PLOCTONES ft. Anton Goudsmit

'Het leukste bandje van Nederland', 'het vierkoppige monster', 'het roedel niet te stoppen sledehonden' – kortom de Ploctones – broeden op hun vierde album! De band van Anton Goudsmit, winnaar Duiveltje ‘beste popgitarist’ én VPRO Boy Edgar Prijs voor de jazz, heeft zich samen met saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink gestort op nieuwe noten, nieuwe ritmes en nieuwe grooves.

Lori Nuic @ Jazz at the Lake

RILAN & THE BOMBARDIERS

Rilan Ramhane is ’n jongen met een ongekende drive, zowel op het podium als daarbuiten. Energie, plezier en muzikaliteit spatten af van iedere bühne waarop hij act de présence geeft. In hometown Haarlem wordt al geruime tijd met hoge verwachting uitgekeken naar het debuut van deze 195 cm lange zanger. Zijn rauwe stem, zijn ongekende energie en zijn live-act maken hem tot een aanvulling op de Nederlandse podia. Zijn muziek is een verrassende mix van Rock and Soul, met een vleugje Hiphop en funk. Live wordt hij bijgestaan door zijn band The Bombardiers, een 9 mans formatie inclusief contrabas en DJ.

Myles Sanko @ Jazz at the Lake

Myles Sanko

De soulvolle, Engelse singer/songwriter Myles Sanko verscheen in 2013 met zijn debuut EP Born in Black & White op de Nederlandse muziekradar welke met gejuich werd ontvangen. Het album bestaat uit zeven oorspronkelijke funk en soul tracks geschreven en uitgevoerd door Myles zelf. Het album is gecomponeerd en gespeeld in de stijl van soul grootheden als Bill Withers, Otis Redding, Al Green en James Brown. Een stop-to-finish werk van diepe groove en jazzy muzikale perfectie, "Born in Black & White” is onbetwist de eerste in een lange rij van opmerkelijke en prachtige solo releases van Myles Sanko.

Keith Dunn Band @ Jazz at the Lake

KEITH DUNN BAND

Keith Dunn, harmonica speler, zanger, songwriter en producer heeft reeds een lange en boeiende carrière van 35 jaar achter de rug. Hij begon met het spelen van mondharmonica en werd snel een gekend en veel gevraagd artiest in de blueswereld. Z'n melodisch, diepgaand spel was reeds te horen op podia met Jimmy Rogers, Luther Tucker, Sam Myers, Pinetop Perkins, Roomful of Blues, The Blasters, The Fabulous Thunderbirds, Sleepy Labeef, Hubert Sumlin, Stevie Ray Vaughen, de legendarische Big Mama Thornton en ook met artiesten zoals Big Jack Johnson, Lurrie Bell and Billy Boy Arnold met wie Keith opnames deed. Als songwriter won hij tweemaal een International Song Award.

Hij beschikt over een unieke, diepe bluesvoice, zijn harmonicaspel is ritmisch, zeer afwisselend en meeslepend. De bands roots liggen diep in de Amerikaanse traditie terwijl ze tezelfdertijd fris en agressief uit de hoek durven komen. Opvallend is het ontbreken van de basgitaar, gitaristen Renaud Lesire en Bart de Mulder nemen die rol wisselend van elkaar over en dat klinkt verrassend goed.

Jenny Lane @ Jazz at the Lake

JENNY LANE

Jenny Lane heeft de gave om met haar prachtige stem en performance niemand ongeroerd naar huis te laten gaan. Ze zingt recht vanuit haar diepste binnen, natuurlijk, authentiek en met een stem die je kippenvel bezorgt. De eigenzinnige zangeres zorgt met haar natuurlijke charmes voor een avond vol humor en fantasie. “Jenny Lane betovert je met haar stem en performance”, aldus 3voor12.

Nurlaila Karim @ Jazz at the Lake

Nurlaila Karim

Nurlaila begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in het musical wereldje. Ze speelde hoofdrollen in musicals als 'Fame', 'Miss Saigon', 'Rent' 'The Wizz, en Les Miserables. Vorig jaar releasde ze haar soloalbum 'Chameleon' en was afgelopen jaar te zien als alternate in de rol van Deloris van Cartier in de hitmusical Sister Act. Momenteel is zij in voorbereiding van haar theatertour in 2015, 'Fourtina', een tribute aan de legend of rock, Tina Turner. Met een 8 koppige band, 4 danseressen en 3 backing vocals wordt dit de theatersensatie van 2015! Meer informatie : www.fourtina.nl

Faisal @ Jazz at the Lake

Faisal

De Amateur Night at the Apollo in het legendarische Apollo Theatre in Harlem, New York is dé plek waar muziekcarrières gemaakt of gebroken worden. Je wordt er ofwel toegejuicht of weggeboed. Voor James Brown, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Dionne Warwick, Jimi Hendrix, Jackson 5, Stevie Wonder, D’Angelo, Lauryn Hill en vele anderen was het de start van hun loopbaan. Als Nederlandse artiest wordt je niet toegelaten. Met één uitzondering: als je de Talent Night in Rotterdam wint. Dat deed Faisal in 2010. Jenny Lane (die samen met Faisal in Leiden optreedt en Talent Night in 2007 won, ging hem voor). Het jurycommentaar van de Talent Night: "The combination of vocals and piano is the best of this evening." "He is Apollo Material, fine performance, solid presentation, nice playing, nice choice of songs for his voice, great job!"

Faisal wordt in 1990 in Rotterdam geboren en groeit op in Spangen. Na zijn succes in New York wordt Faisal een veelgevraagde vocalist/pianist die met zijn geweldige stem zowel soul-, r&b- als popsongs over het voetlicht brengt. Ook in verre buitenlanden is hij populair. Zo maakt hij tot twee keer toe een grote tournee door China. Ook ontwikkelt hij zich tot songwriter. Vooral in het aan populariteit winnende muzikale genre 'EDM' heeft Faisal een gerespecteerde rol als songwriter/topliner weten te bemachtigen.

Shirma Rouse @ Jazz at the Lake

Shirma Rouse

Shirma Rouse werkte al vele jaren als achtergrondzangeres van artiesten als Candy Dulfer, Anouk, Trijntje Oosterhuis en Wouter Hamel. Ze besloot ook een eigen carrière in de spotlights na te gaan jagen en bracht in 2010 het solo-album 'Chocolate Coated Dreams' uit. In 2012 gevolgd door 'Shirma Rouse sings Aretha'.

In 2013 stond als achtergrondzangeres bij Anouk op het podium tijdens het Eurovisiesongfestival in Malmö. Ook deed ze in dat jaar mee aan The voice of Holland, en haalde ze de halve finale.

DJ Leroy Rey @ Jazz at the Lake

DJ LEROY REY

(Wicked Jazz Sounds)

Leroy Rey is één van de meest creatieve en veelzijdige DJ’s die je zult horen, zeer geliefd door zowel kenners als publiek. Bekend om z’n encyclopedische kennis van muziek, z’n mix-kwaliteiten en, niet in de laatste plaats, z’n energie achter de draaitafels maakt het het erg moeilijk het niet naar je zin te hebben wanneer hij draait.

DJ Mickster @ Jazz at the Lake

DJ MICKSTER

Mickster is een dj die het zich graag moeilijk maakt. Hij verdiept zich in de meest uiteenlopende genres om zijn sets te verrijken om tijdens het draaien niet in herhaling te treden. Voorbeelden daarvan zijn de vaste plekken waar hij optreedt, zoals de latino georiënteerde ‘Que Pasa’ en 'Estéreo', de 80s en 90s feesten ‘Swingbeatz’ en ‘Back In The Days’ en zijn optredens bij concerten van verschillende internationale artiesten als, George Clinton, Chaka Khan, Maceo Parker, Candi Staton, Earth, Wind & Fire, Estelle, Cee-Lo Green, Robin Thicke, Slum Village, Leela James, Spanish Harlem Orquestra, Snoop Dogg, The Game, 50 Cent, Method Man, Ice Cube, Sugar Hill Gang, Billy Ocean, Jason Derulo, Milow, Chic, Fred Wesley, Kelis, The Average White Band, Calle 13, Don Omar, Wisin y Yandel, Pete Rock & Cl Smooth en nog veel meer.

Zijn stijl omschrijft hij zelf als ‘allround funk met een latin flavour’. Verwacht nooit van hem de standaard hitjes in een nette volgorde, maar juist een verrassende mix van verschillende stijlen.

...AND MANY MORE

Houdt de website, facebook en twitter in de gaten voor bekendmakig van nieuwe artiesten.

 

BOTENPARADE

Voorafgaand aan het programma van Jazz at the Lake is de boten parade.

De parade start bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom (Zijldijk 28, Leiderdorp). Verzamelen vanaf 12:00, vertrek om 12:45, aankomst 13:45.

Vaar je ook mee met eigen boot?
Klik hier voor de vaarroute.

PLATTEGROND

Plattegrond Jazz at the Lake Leiden

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Jazz at the Lake.

HOSTED BY

De Kaag Sociëteit, Leiden

De Kaag Sociëteit - Leiden

Plastic Whale

Jazz at the Lake steunt Plastic Whale.
Meewerken aan dit initiatief?

Sublime FM Heineken Amsterdam Boats Grand Marnier Uber & Jazz at the Lake Plastic Whale Le Bubb Floating Events
Created by Boy Ontwerpt & Exquisit